ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Όλα ξεκινούν με

ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

Είμαστε ότι τρώμε

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΗ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ανέκαθεν σκεφτόμασταν πως από τον τομέα της εστίασης στην Αθήνα, έλλειπε ένα αυθεντικό Εβραϊκό Κοσέρ εστιατόριο. Από την άφιξή μας στην Ελλάδα το 2001, η οποία έγινε με σκοπό την ίδρυση του Κέντρου Εβραϊκής Κοινότητας, είχαμε δεχθεί πολλά ερωτήματα σχετικά με τις επιλογές που υπήρχαν για το Κοσέρ φαγητό. Αυτό ήταν και το έναυσμα για να ξεκινήσουμε την ίδρυση ενός αυθεντικού και αποκλειστικά Κοσέρ εστιατορίου.

Αισθανθήκαμε όμως ότι αυτό το μέρος θα έπρεπε να προσφέρει κάτι παραπάνω από μία γευστική και ιδιαίτερη κουζίνα. Θα έπρεπε να μοιράζεται με τον κόσμο μία ολόκληρη κουλτούρα.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το Gostijo: Μία γαστρονομική εξερεύνηση της Σεφαραδίτικης κουζίνας των Εβραίων της Μεσογείου, η οποία προσφέρει παραδοσιακές, ιδιαίτερες γεύσεις και λιχουδιές από την Ισπανία, το Μαρόκο, την Τυνησία, την Τουρκία, το Λίβανο, το Ισραήλ, την Ελλάδα και άλλες χώρες.

ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ

Επιλέξαμε το όνομα Gostijo καθώς στα Λαντίνο, την παραδοσιακή διάλεκτο των Εβραιο-Ισπανών σημαίνει «μοιράζομαι φαγητό». Κι αυτός ήταν και ο σκοπός του εστιατορίου- να μοιραστεί παραδοσιακές Σεφαραδίτικες συνταγές αλλά και την αρχαία, πλούσια κουλτούρα των Σεφαραδιτών.

Ιδρύσαμε το εστιατόριο το 2011 στο κτήριο του Κέντρου Chabad, δηλαδή στο κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Εβραϊκής Κοινότητας στην καρδιά της Αθήνας και στην ανερχόμενη γειτονιά του Ψυρρή. Από τότε, καλωσορίζουμε καθημερινά επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να μάθουν για την Σεφαραδίτικη Εβραϊκή κουλτούρα και να δοκιμάσουν καινούριες γεύσεις οι οποίες δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Αθήνα.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ

Το Gostijo είναι κάτι παραπάνω από ένα εστιατόριο, είναι μια στάση ζωής και μια ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσους αναζητούν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία. Αποκλειστικά και μόνο Κοσέρ πιάτα τα οποία παρασκευάζονται προσεκτικά, με διαλεκτά υλικά, ακολουθώντας παραδοσιακές Σεφαραδίτικες συνταγές οι οποίες δόθηκαν από γενιά σε γενιά ανά τους αιώνες.

Απολαύστε της πλούσιες γεύσεις μας σε ένα ζεστό και καλόγουστο περιβάλλον ή στην όμορφη ρομαντική αυλή μας η οποία παραμένει ανοιχτή κατά τους θερινούς μήνες και διασκεδάστε μαζί μας στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε με ζωντανή Ελληνική και Λαντίνο μουσική.

Το Gostijo μπορεί να φιλοξενήσει οποιαδήποτε εκδήλωση ή γιορτή θα θέλατε να μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας. Επίσης, παρέχουμε υπηρεσία διανομής και υπηρεσία catering για κάθε περίσταση.

Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στο Gostijo και στο Chabad House, το Κέντρο Εβραϊκής Κοινότητας και Σεφαραδίτικης κουλτούρας, για να διασκεδάσετε και να απολαύσετε το Κοσέρ φαγητό μας.

Rabbi Mendel και Nehama Hendel

Γεύσεις

ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ

Great Things

Τα ωραιότερα πράγματα

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ

 

 

Your Eyes

Είναι εξίσου σημαντική

Η ΟΨΗ

Όλοι γνωρίζουν ότι η διαδρομή για την ψυχή ξεκινά μέσα από τα μάτια